ЗА НАС...
 

bulgarian ehglish
 
 

"ЕЛМА 13- ООД" е дружество с ограничена отговорност със 100% частен капитал.

Създадено е през януари 1991 година.

Специализирано е в производството на столове и маси от масивна дървесина.

Производствената площадка се намира в с.Балабанско, община Троян. Оборудването се състои от високопроизводителни специализирани машини на фирмите: SCM, COMEC, NARDI, PADE и други, с които се постига високо качество на обработваните детайли.

Технологичен процес

Дървеният материал се получава на дъски и детайли. Те се зареждат и сушат в конвенционални сушилни за достигане на оптималната за работа влажност.• Конвенционална сушилна на фирмата NARDI – Италия.


Изсушеният дървен материал постъпва в цеха за първична механична обработка, където преминава през банциг, четиристранна рендосвачка и фрези.
След първа механична обработка детайлите преминават през специализираните машини на втора механична обработка. За пробиване и направа на длабове и чепове.Четиристранно рендосваща и профилираща машина с 4 шпиндела. Използва се за първа механична обработка, след като материалът постъпи от сушилната.

Хоризонтална многошпинделна осцилираща бормашина с наклоняеми плотове. На фирмата COMEC – Италия.

Следва обработка през машините за шлайфане до постигане на повърхност, подходяща за следващите етапи от технологичния процес.


• Широколентова машина за калиброване и шлайфане – специализирана машина за шлайфане на плоски повърхности на фирмата SCM – Италия
www.scmgroup.com


• Лентова шлайфмашина с две ленти за шлайфане на извити детайли – специализирана машина за напречно шлайфане на дълги криволинейни детайли на фирмата COMEC – Италия
www.co-mec.com


• Лентова шлайфмашина за надлъжно шлайфане на извити детайли. Специализирана машина за шлайфане на къси криволинейни детайли на фирмата COMEC – Италия.

Така обработените детайли се сглобяват в изделия, след което преминават за лакиране в специализирани помещения. Лакирането се извършва механизирано с машини на фирмата FRIULMAC.

• Механизиран робот на фирмата FRIULMAC.

След изсушаване готовите изделия се подготвят за експедиция.
 

 
 
 
webdesign: NewArtAgency